Follow:
Around Life

To Do list – in izolare :)

Photo by Mish Vizesi on Unsplash

Desi ne apropiem cu pasi marunti, dar siguri de data de 15 mai in care restrictiile impuse vor deveni un pic mai permisive, m-am hotarat sa fac o lista cu lucrurile care m-au ajutat sa fac fata destul de bine, as zice, la aceasta perioada si sa nu ma plictisesc absolut deloc.

Lucrand in programare, am avut norocul de a putea sa imi urmez linistita programul de acasa, deci in timpul saptamanii nu pot spune ca am avut timp sa ma plictisesc, insa in weekend au mai aparut momente in care parca simteam nevoia unei iesiri sau a unei activitati in aer liber.

Iata cu ce mi-am ocupat timpul: 

1. Curatat frigiderul

Pentru mine spalatul frigiderului este o corvoada cat se poate de mare. Multe rafturi, suporturi, suportulete si alte suportisoare, locuri greu accesibile si mai stiu eu ce alte forme dubioase greu de curatat. Dupa un sir lung de vaicareli, intr-una din zilele de sambata, mi-am luat inima in dinti, l-am dezbracat pe bietul inghetat de toate cele si l-am curatat de mai ca ma dureau ochii de cum stralucea dupa.

2. Reorganizat sertarele din casa

Sertarele, un alt subiect despre care simt nevoia doar sa dau ochii peste cap de indata ce ma gandesc la ele. Nu stiu cum e la voi, dar la noi sertarele sunt locurile acelea in care incercam sa sortam lucruri: sertarul pentru acte, sertarul cu lucrurile catelului, sertarul cu cabluri, incarcatoare, baterii si alte minuni tehnologice, sertarul cu mici amintiri si bineinteles, nelipsitul sertar cu pungi. 

Ah, si era sa uit. Stiti cum avea Monica din Friends acea camara in care arunca toate lucrurile pe care nu stia unde sa le puna in casa? Exact. Avem si noi ACEL sertar in care ajung toate lucrurile inutile pe care nu vrem sa le aruncam.

Si de fiecare data e aceeasi poveste misterioasa: niste gnomi (probabil ca aceia din gradina lui Ron Weasley) cu intentii necurate si nelalocul lor, ajung in sertarele noastre pe care mereu le lasam in ordine si disciplina si puf! deodata e vraiste peste tot.

Asa ca m-am pus pe reorganizat, rezultatul a fost absolut multumitor si, din fericire, gnomii se pare ca inca nu si-au facut aparitia.

3. Citit, citit, citit

Am incercat mereu sa citesc, chiar si daca a fost vorba de 5 minute pe zi. Ca e una de beletristica, de dezvoltare personala sau de bucate, parca altfel inchei o zi rasfoind o carte. In perioada asta, am reusit sa citesc ceva mai mult de cateva minute pe zi si asta m-a bucurat tare mult.

4. Seriale

Ca si seriale, momentan nu am vrut sa mai incep nimic nou cu un fir epic plin de suspans, ca sa nu ma mai pot desprinde de el, dar imi place Modern Family. Imi plac personajele, umorul si faptul ca episoadele sunt scurte, dar captivante.

5. Reorganizarea sifonierului

Om sta noi in casa de mai bine de o luna, dar primavara tot a venit si uite acum pleaca, vine si vara, iar eu tot cu pulovere si fulare stau in sifonier. Tot timpul mi-a placut sa fac curat printre haine, mereu gasesc cate-o comoara demult pierduta, asa ca tot intr-o frumoasa zi de weekend, am rezolvat si asta.

In continuare, planuri prea marete nu am, de reorganizat nu prea mai am ce reorganiza, totul e in ordine si disciplina, nici urma de gnomi, dar mai am un teanc de carti ce ma asteapta sa le rasfoiesc si cateva retete noi de testat. Cred ca sa stam in casa e cel mai important lucru de facut in perioada asta pentru toata lumea si nu e nici pe departe ceva dificil, trebuie doar sa stim sa gasim mereu ceva de facut.

Stay Home, Stay Safe!

Share on
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.